הטחינייה

כמה כבר אפשר להפתיע עם טחינה? 😉 הטחינייה, מקום חדש בבעלותם של אייל ויהונתן,  מצליח להציג בפנינו מגוון חדש של טעמי טחינות מפתיעות ומנות מעניינות המשלבות טחינה בדרכים שונות. אם אתם מגיעים בשעות הצהריים, תוכלו אף לקבל 3 מנות במחיר של 52 ש"ח.

"טחינת ערמונים"

במקום להשתמש בשומשום, המרכיב העיקרי בטחינה הזו הוא ערמונים. הערמונים נחשבים גם לאגוז וגם לפרי. הם דלים יותר בקלוריות ובשומן לעומת אגוזים אחרים, הערמונים עשירים באשלגן ומנגן. מנה זו, המשלבת גרדת תפוז ושום הפכה להיות מנת הטחינה הטעימה והמקורית שאי פעם טעמתי. מנת חובה בטחינייה.

מחיר: 29 ש"ח.

טחינת ערמונים

"תבשיל פריקה"

פריקה על פטריות מלך היער על מצע של טחינת קארי בתיבול ג'ינג'ר וכוסברה. הפריקה היא חיטה ירוקה טרום נבוטה, מה שגורם לה להכיל פחות עמילנים מאשר חיטה רגילה. פטריות מלך היער מוסיפות מקוריות למנה שסה"כ חביבה שלטעמי הקארי היה יכול להיות דומיננטי יותר.

מחיר: 38 ש"ח.

תבשיל פריקה

"טחינת פדרון"

טחינה עם פלפלים קלויים, חומץ פדרו חימנז', שום ופטרוזיליה. הפדרון שייך למשפחת פלפלי הצ'ילי, אך בעלת מידת חריפות מתונה יחסית. מכיל את מולקולת הקפסאיצין שנמצאה מקושרת לחימצון חומצות שומן, עלייה בתחושת השובע, הורדת לחץ דם ואף בעלת יכולת לגרום לאפופטוזיס של תאי סרטן.  בנוסף, המנה הכילה חומץ פדרו חימנז' הוא חומץ בן יין אשר העניק ארומה מיוחדת למנת הטחינה. מנה מומלצת.

טחינת פדרון

"סלט עגבניות שרי"

אני לא יכולה שלא להזמין לעצמי מנה של ירקות טריים כשאני אוכלת במקום מסוים. סלט עגבניות השרי בשלושה צבעים היווה תוספת נפלאה לחגיגת הטחינות שהייתה על השולחן. הסלט הגיע עם חתיכות צנונית, כוסברה ואורגנו. עגבניות שרי מכילות כמות גבוהה יותר של ליקופן, פיטוכמיקל מסיס בשומן, מחקרים הראו שריכוז גבוה יותר של ליקופן בדם נמצא בקורלציה לסיכון נמוך יותר לסרטן הערמונית ולסיכוי נמוך יותר להיארעות ותמותה משבץ. שמן הזית שתיבל את הסלט עוזר לספיגת הליקופן.

מחיר: 29 ש"ח. 

סלט עגבניות שרי

בנוסף, תוכלו למצוא בתפריט מנות מעולות נוספות כמו הטחינת פאווה עדשים וטרטר חציל וקינואה, שתי מנות מעולות שלצערי לא צילמתי בביקורי הנוכחי בטחינייה. המנות מוגשות עם פיתת זעתר (לא התבלין אלא העלים עצמם) ומים בטעם תפוזים.

כתובת: לוינסקי 33, תל-אביב.

עמוד הטחינייה: https://www.facebook.com/hatahinia/

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *