כשמזרח ודיאטנית נפגשים

תבשילי המזרח הרחוק היו האהובים עליי עוד מימי ילדותי. לא משנה באיזו מדינה אימי ואני היינו מבקרות, לא עבר יום בו לא אכלנו במסעדה עליה התנוססו שלטים באותיות שלא יכולנו לקרוא. בין אם זו מסעדה של משפחה תאילנדית ברומא, או מסעדה סינית אותנטית המסתתרת לה בנבחי רחובות הצ'אינה טאון בלונדון . אומנם לא הזדמן לי להגיע למקורות האוכל האהוב עליי במזרח, אבל זה בהחלט לא אומר שאני לא משלבת אלמנטים שלהם בבישול היומי שלי. אחד הטעמים האהובים עליי הוא השילוב של מי קוקוס וקארי וכבר זמן מה שתכננתי להכין גרסה משלי לאוכל החביב עליי. כאן אני מכניסה טופו כמנת החלבון ואטריות סובה, אטריות שעשויות מכוסמת וחיטה, בתור הפחמימה. ההכנה כולה לא לוקחת יותר מחצי שעה ולא דורשת הכנות מראש. אתם מוזמנים לנסות בעצמכם ולהביע את דעתכם על המנה. מומלץ לאכול עם צ'ופסטיקס 

רכיבים (3-4 סועדים):
חבילת טופו
כוס אפונה ירוקה
פלפל אדום
כוס כרוב סגול
500 מ"ל מי קוקוס
2 כפות קארי אדום (המכיל למונגראס, גלנגל, שום, צ'ילי אדום, קארי וקפיר ליים)
100 גר' אטריות סובה

הכנה:
לחתוך את הטופו לקוביות קטנות
לשים במחבת את מי הקוקוס ו2 כפות מחית קארי ולהדליק את האש.
לזרוק פנימה את קוביות הטופו.
להוסיף כוס אפונה ירוקה למחבת.
לחתוך כרוב סגול ופלפל אדום ולהוסיף למחבת.
להשאיר על הגז/כיריים כ20 דקות.
להרתיח מים.
לאחר הרתיחה לשים את אטריות הסובה בסיר עם המים הרותחים ולבשל 5 דקות.
לערבב את התבשיל עם האטריות ולהגיש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *