טארט עלי גפן

מנה כפרית של טארט ממולא בתבשיל אורז בסמטי וטופו ומכוסה עלי גפן.

מצרכים ל 4 סועדים:

  • 200 גר׳ טופו
  • 1 ספל אורז בסמטי
  • 1 בצל סגול
  • 1/2 כרישה
  • 30 עלי גפן (ממולחים)
  • 1 לימון
  • כפית הל
  • כפית כוסברה
  • כפית קינמון
  • כפית פלפל שחור
  • כפית מלח

הכנה:

  1. לבשל 15 דק׳ את האורז.
  2. 2. במקביל להכנת האורז לשים כף שמן אבוקדו על המחבת ולטגן ביחד את הטופו ( מגורד בפומפייה) עם הבצל והכרישה.
  3. למרוח כף שמן אבוקדו בכלי שבו הולכים להכין את הטארט , לכסות את התחתית בעלי גפן כך שבקצוות הכלי ישאר חצי מעלי הגפן בחוץ (בהם נכסה את התבשיל).
  4. לאחר סיום הכנת האורז להעביר אותו למחבת יחד עם הטופו ,הבצל והכרישה.
  5. להוסיף את התבלינים, לערבב ולהשאיר 5 דק׳ נוספות על האש.
  6. להעביר את תבשיל האורז והטופו לכלי אשר את תחתיתו כיסינו בעלי גפן.
  7.  לכסות לחלוטין את התבשיל בשתי שכבות עלי גפן.
  8. להוסיף בעדינות חצי כוס מים עם לימון מעל כל העלי הגפן.
  9. להכניס לתנור מחומם ל 180 מעלות למשך 20 דק׳.

זמן הכנה כולל: 50 דק׳.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *