מסעדת הרצוג

מסעדת הרצוג נמצאת על אבן גבירול, שתי דקות הליכה מכיכר רבין, מיקום אסטרטגי שמציב רף ציפיות גבוה למסעדה. כשנכנסתי למסעדה הבחנתי בצמחים רבים שגדלים בעציצים מאולתרים מפחיות שימורים ענקיות (ואנחנו מקווים שגם ממוחזרות  😉), שקי קטניות ואגוזים למיניהם מתחת לשולחן הבר, כדים וקעריות מחימר. מקום שמשדר בריאות מודרנית. העיצוב והאווירה בהחלט מצליחים לשקף את המנות המוגשות.

עוד לפני הגעתה של המנה הראשונה, מלצרית בעלת סגנון ייחודי הגישה אל השולחן מרק שורשים לבנים ושעועית בובס. טעם המרק היה עדין, לטעמי אפילו קצת עדין מידי.

מרק שורשים לבן

לאחר מכן קיבלתי את אחת מחמשת מנות "הר" שהן תערובת אסתטית של דגנים, קטניות וירק המשתנים מידי יום. צבע הדגן של אותו היום קובע את צבע ושם המנה.

"הר חרמון".

ההר הלבן היה מורכב מאורז בסמטי, קינואה אדומה, תבשיל עדשים ופרח כרובית צלויי. מנה גדולה כשהעדשים היו בעלות הטעם הדומיננתי שנתן את הטון למנה. מנה מומלצת.

מחיר: "מיני הר" 24 ₪ , "גבעה" 39 ₪ ו"הר" 47 ₪.

הר חרמון

למנות השניות הגיעו "ארוחת בטטה" ו"פסטה של אהבה בוערת".

ארוחת הבטטה הייתה קומבינציה נהדרת של צבעים. בטטה אפוייה בתנור, חצוייה ועלייה לבנה קשיו שהייתה מונחת על סלט טאבולה כרובית מעליו טחינה מקושטת בפפריקה חריפה. הבטטה הייתה טעימה להפליא, הסלט טאבולה יכול היה להיות קצת יותר פיקנטי. מנה מומלצת.

מחיר: 39 ₪.

ארוחת בטטה

ה"פסטה של אהבה בוערת" הייתה המנה הכי פחות מרשימה לטעמי ולא מצדיקה את המחיר שלה. פסטה מחיטת דורום ברוטב טחינה עגבניות, עם חתיכות של עגבניות שרי ופלפל ירוק חריף.

מחיר: 47 ₪.

פסטה של אהבה בוערת

לקינוח הזמנתי "פרלין".

2 נגיסות טעימות של קקאו אורגני, מייפל, מקדמיה ותמצית וניל. הקינוח מעודן במרקם נעים. לא משאיר ארומה של קקאו בפה כמו שוקולד מריר אבל גם לא מתוק כמו שוקולד חלב. סיומת נחמדה ולא כבדה לארוחה.

מחיר: 6 ₪.

פרלין

יין הבית האדום שהתלווה אל הארוחה היה נהדר.

החוויה בהרצוג הייתה נעימה עם שירות אדיב. כל המנות היו מורכבות ממזונות מלאים ולא מעובדים. אשמח לחזור למקום לטעום מנות משתנות נוספות ולנסות את מנת ה"זודלס" שלהם.
האם המקום עמד ברף הגבוה של המיקום היוקרתי? אתם תחליטו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *