הפתעה בפלפל

רוצים להפתיע את האורחים במנה קלאסית עם טוויסט חדשני (וכמובן יותר בריא)?
מדובר במנת הפלפלים הממולאים שרובינו מכירים גרסה זו או אחרת שלה, אבל, הפעם הוצאתי את האורז הנדוש וניסיתי משהו פשוט אבל קצת שונה.

  • רכיבים (3 סועדים):
  • 100 גר' פתיתי/שבבי סויה
  • 2 כוסות של 250 מ"ל אפונה (קפואה)
  • 6 גמבות אדומות
  • 3 בצלים
  • 4 שיני שום
  • 700 מ"ל רסק עגבניות
  • 1/3 כוס בירה (הובגובלין)
  • 2 כפות שמן
  • כמה עלי בזיליקום
  • קורט מלח וסוכר

הכנה:
1. להשרות את פתיתי הסויה במים רותחים ל-10 דקות.
2. לטגן את הבצלים והשום בסיר עם 2 כפות שמן ו1/3 כוס בירה למשך 10 דק'.
3. להוסיף לסיר את האפונה ופתיתי הסויה ולערבב עם הבצל.
4. בזמן שהתערובת על האש, להכין את הגמבות למילוי.
5. למלא את הפלפלים בתערובת (מה שנשאר מהתערובת השארתי בסיר להסמכה של הרוטב) ולכסות עם הראשים.
6. להוציא את התערובת שנשארה בסיר ולערבב עם כל הרסק עגבניות.
7. להניח את הפלפלים הממולאים בסיר ולשפוך מעליהם את הרוטב.
8. להשאיר על האש חצי שעה.

זמן הכנה כולל כשעה.
ערכים תזונתיים למנה:
קלוריות: 390 ק"קל, פחמימות 39 גר', חלבונים 30 גר', שומנים 9 גר'.
עשיר בויטמין A וE.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *